Hvordan bruke en massasjepistol?

Hvordan bruke en massasjepistol?

Det ser ut som et elektroverktøy, og kan også høres ut som et. Men det kan være den beste metoden for å komme deg fra en tøff treningsøkt - og også varme opp.

Møt massasjepistolen, den nye trenden som har tatt treningsverden med storm. I løpet av de siste tre årene har flere og flere blitt klar over behovet for å øke blodstrømmen i muskler, enten du trener eller blir frisk. Ulike metoder har blitt populære for å gjøre det, med alt fra skumruller til vibrasjonsterapier til standard massasjelanding i treningssentre.

Massasjepistolen befinner seg i samme rom, og selv om den støttes av begrenset forskning, er teorien bak den sunn, og den har potensial til å endre måten du varmer opp og gjenoppretter på. Flere pro-idrettsutøvere har blitt sett på med massasjepistoler under spill, med NBA-stjernen Kyrie Irving som den mest fremtredende. I NBA-finalen i 2017 ble Irving oppdaget midtveis i et kritisk spill som lå på ryggen, en trener som brukte en for å holde ham løs.

Men idrettsutøvere er ikke de eneste som bruker dette for å holde kroppen i toppform. Også kjent som perkusiv terapi, jeg har brukt massasjepistoler på klientene mine i flere år, og resultatene har vært sterke. Hvis du trener hardt og leter etter en fordel, en måte å komme seg raskere på og komme deg mer i trening, er dette en enhet du bør vurdere.

 

Hva er egentlig en massasjepistol?


Massasje pistol trenden er relativt ny innen fitness. Du har brukt skumruller før, og vibrerende skumruller dukket opp på markedet for tre-fire år siden. Teorien bak disse skumrullene var at vibrasjonene forvekslet noe som ble kalt Golgi-senresponsen, noe som ville bidra til å slappe av stramme muskler.

 

Massasjepistolen ser generelt ut som et elektroverktøy, og når den er slått på, hvirrer den som en også (selv om de siste modellene har gjort det stille). For å bruke den, retter du den bare mot huden din, omtrent en tomme unna, og lar den pulsere frem og tilbake, slapper av muskler og fremmer blodstrømmen på omtrent samme måte som en vibrerende skumrulle gjør. Det er lettere å bruke enn en skumrulle, og mer naturlig.

I teorien tilbyr massasjepistoler også en sjanse til å modulere smerte. Hva med smerte modulering? Vel, smertene du føler manifesterer seg vanligvis som en bestemt frekvens. Sunne nerveimpulser bør reagere på smerter i millisekunder, men ved visse frekvenser kan det hende at smertene dine ikke holder tritt med det. Så i teorien kan en massasjepistol som vibrerer med riktig frekvens "lure" nervesystemet til å blokkere smerte. Vi kaller dette "smerteportteorien".

 

Hvordan du bruker massasjepistolen din


En del av skjønnheten til massasjepistolen er at den er utrolig enkel å bruke. Bare pek på et mål, trykk og la det gjøre sitt. Men for å få mest mulig ut av massasjepistolen din, vil du huske noen få grunnleggende ting.

Før du setter i gang, må du slå den på, slik at hodet begynner å pulsere. Flytt den deretter langs ønsket muskel som du prøver å løsne eller varme opp. Det er aldri behov for å trykke ekstra hardt med massasjepistolen din; pulsen gjør jobben sin. Når du finner et utløserpunkt, ligger et stramt, knotete område av muskler som er litt mer smertefullt og følsomt enn resten av muskelen, på det området, akkurat som med en skumrulle.

Flytt massasjepistolen sakte langs muskelen. Det er ikke nødvendig å skynde prosessen. Kos deg med massasjen.