Slik hjelper massasje kroppen

Slik hjelper massasje kroppen - VIVAGUN

Slik hjelper massasje kroppen

De fleste tenker på massasjer som noe behagelig, men de helsemessige fordelene blir ofte oversett. Faktisk hjelper massasjer kroppen på mange måter. Massasje er et flott verktøy dersom du sliter med muskelspenninger, smerter, eller bare trenger å få kroppen til å slappe av. Det er disse fordelene vi skal fokusere på i dette innlegget.

Reduserer stress og angst

Følelsen av ro etter en avslappende massasje kan hjelpe til med å redusere stress og angst. Kroppen din har to nervesystemer: et sympatisk nervesystem som driver responsen din i stressende situasjoner og et parasympatisk nervesystem som fokuserer på rutinemessige og daglige operasjoner som fører til avslapning og hvile. En massasje antas å øke din parasympatiske respons, noe som kan redusere følelsen av angst og stress.

Forbedrer søvnen

Å få en massasje kan redusere kortisol (et stresshormon) og øke nivåene av serotonin og dopamin, nevrotransmittere kjent for å stabilisere humøret ditt. Studier har vist at massasjeterapi er gunstig for de som har søvnløshet relatert til overgangsalder, hjerteproblemer, eller bare stress.

Reduserer smerte og muskelspenninger

En rekke studier har sett på hvordan massasjer kan bidra til å redusere smerter som akutte ryggsmerter, nakkesmerter, hodepine og knesmerter. Resultatene viser at lindring kan være kortsiktig, snarere enn langsiktig, og i noen tilfeller ga en 60-minutters massasje flere ganger i uken bedre resultater enn færre eller kortere massasjer. Dersom du har hatt en dag på kontoret og begynner å kjenne det i nakke, rygg og resten av kroppen så kan det hende at en massasje er alt du trenger.

Forbedrer immunforsvaret

Kan en massasje styrke immunforsvaret ditt? En studie tyder på at regelmessig massasje øker kroppens nivå av hvite blodceller, som arbeider for å bekjempe virus. Som sagt er antageligvis de største fordelene ved massasjer de kortsiktige, men det er noen studier som også peker på mer langsiktige helsemessige fordeler. Ta det med en klype salt, men ikke undervurder potensialet til gode massasjer. 

Lindrer forstoppelse

En studie viser at for de som arbeider med forstoppelse etter operasjonen, kan en magemassasje hjelpe med avføring. Magemassasje er kanskje ikke det første folk tenker på når de hører om massasjer, men det demonstrerer at det finnes mange alternative former for massasje som kan hjelpe mot ulike utfordringer din kropp måtte ha.

Reduserer symptomer og smerter forårsaket av sykdommer

Fra søvn, hukommelse og humør har studier vist at bruk av massasje i løpet av fem uker kan forbedre symptomene på fibromyalgi, en kronisk sykdom som forårsaker muskel- og leddsmerter og tretthet. Også for personer som gjennomgår kreftbehandling, er den fysiske og følelsesmessige belastningen stor. Mange har vendt seg til massasje for å redusere kreftsmerter, øke avslapningen og forbedre livskvaliteten. 

Personlige preferanser

Fordelene er mange, men til syvende og sist er det viktigste de fordelene du personlig føler at du får fra en massasje. Dersom massasjer hjelper deg med å føle deg bedre, uansett om det er gjennom avslapning, smertelindring eller noe helt annet, så er det definitivt fordelaktig å fortsette med de massasjene som gjør at kroppen din føler seg bedre. 

RABATTKODE: "5GRUNNER" gir 10% avslag!